keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi vuosi ja uudet kujeet!

Vuoden 2013 tavoitteena oli, että keskeneräisten ompelusten nippu olisi kadonnut vuoden vaihteessa. Kuin myös  isojen poikien kettu-sukkien sekä Itse Ilkimys-sukkien parit valmiiksi.

Ompelukset ovat valmiina, mutta toisesta kettu-sukasta uupuu vielä kärki. Tosi lähelle tavoitetta siis pääsin! 

Juniorin sänkyyn sain vihdoin ommeltua limenvihreän päiväpeiton. Alapuolen materiaaliksi olin säästänyt vanhan valkoisen lakanan. Siitä jäi leikkuun jälkeen vielä kappaleita. Mietin hetken, mihin käyttäisin ne. Muistini sopukoista nousi lupaus, jossa olin luvannut lapsille uudet laudeliinat uimakouluihin sekä kankaan painantaa niiden valmistuksen yhteydessä. Myös anoppini toivoi saunareissuille meille mukaan laudeliinoja.

Kangas riitti neljään reiluun laudeliinaan, joille mahtuisi viereen istumaan kaverikin. Kankaita kuvioitessa tuli samalla testattua vuosia vanhat kangasvärini, jotka toimivat edelleen. Hatun nosto siis Emo-tuotannon väreille!   

Tässä juniorin laudeliina. Kuvioinnista vastasin vielä tässä vaiheessa mie. 


Justiina halusi vuorenpeikkojen tanssia, puita ja enkelin. Pitkälle hän itse tuputtikin kuviot. 


Vaahteramäen aiheena on liikenne ja metsä. 


Esikoisen aiheena on metsästys ja metsä. Perhonen ei ollut suunnitelmassa, mutta oli pakko keksiä siihen jotain, kun hän vahingossa sai tuohon keltaisen läntin koiraa tuputtaessaan. 




Meillä asuu näitä kätyri-faneja. Esikoinen erityisesti. Eilen hän näki koneellani sivupalkissa mainoksen Kätyri- aiheisesta lyhythihaisesta paidasta. Laskimme, että paidalle olisi tullut kotiin postitettuna hintaa yli 30 euroa. Aika kallista! 

Mielessäni syntyi ajatus, että pitäisikö kokeilla maalata itse t-paitaan, kun väritkin oli kaivettu esille. Isommat lapset innostuivat heti. Valitettavasti esikoisen kaapista ei löytynyt valkoista yksiväristä t-paitaa, joten proto tehtiin sitten Vaahteramäen paitaan. 

Minun uusi vuosi otettiin vastaan maalaamalla. 

Aamulla vielä viimeiset viimeistelyt...


Ja tässä viimein lopputulos ! 

Maalaminen oli hauskaa, mutta kuuden vuoden väli edelliseen kertaan näkyi kyllä virheinä ja epävarmuutena. Tästä ei ole suunta kuin ylöspäin ;) 



   












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti