torstai 2. tammikuuta 2014

Kulukirjaan koukussa...

Halusin kokeilla viime vuoden loppupuolella kulujen ylös kirjaamista. Toisin sanoen rakastan excel-taulukoita ja haluan niillä laskea ja ylös kirjata kaikkea. Tarkoitus oli merkitä kahden kuukauden kulut ylös, mutta täytyy tunnustaa, etten osaa lopettaa...



Ensimmäisessä välilehdessä merkitsen kuukausittain nettotulot ylös. Keltainen sarake laskee kuukausittaiset yhteenlasketut käyttövarat.



Seuraavalle välilehdelle merkitsen menot päiväkohtaisesti. Puolisokin on hienosti oppinut tähän. Hän huikkaa minulle, jos on käynyt tankilla tai jotain muuta, mistä ei ole kuittia otettu. Kommenteilla olen lisännyt selityksen esim. jostain hankinnasta. Pelkkä summa, kun ei pitkälle kerro, mihin se on käytetty. 

Esimerkkinä taulukkoon on nyt merkattuna tämän päivän ostokset. Puoliso on käynyt tankkaamassa autoa ja ruokakaupassa. 

Kolmannella välilehdellä on sitten vuosi kohtainen laskuri. Taulukko hakee lukemat automaattisesti edellisestä välilehdestä, joten selviän vähemmällä lukujen syöttämisellä. 

Keltaisella oleva laskee kuukausittaisen yhteissumman ja vaalean lilan värinen taas keskiarvon kuukaudelle. Tällöin saan lukemat suoraan, jos niitä johonkin tarvitsen. 


Vuoden 2013 marras-joulukuun lukemat kertoivat, että suurimmat menoerät ovat Ruoka sekä Liikenne.
Avaan niitä sen verran, että ruoka-sarake sisältää kaikkea mitä ostamme kaupasta välillä ruoka-pesuaineet-juniorin vaipat. Liikenne sisältää polttoaineet, auton verot ja katsastuskulut. 

Mielenkiinnolla odotan loppuvuotta ja taulukkojen täyttymistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti